Zafón, Carlos Ruiz – Het Labyrint der Geesten

Labyrint der geestenZafon neemt je voor een vierde keer mee in de sinistere wereld van Barcelona met enkele nieuwe personages, spannende intriges en de ons zo bekende familie Sempere die nogmaals geconfronteerd wordt met haar droevige geschiedenis.

Quote
Een verhaal heeft begin noch einde, slechts toegangsdeuren. Een verhaal is een oneindig labyrint van woorden, beelden en geesten die samenspannen om ons de onzichtbare waarheid over onszelf te onthullen. Uiteindelijk is een verhaal een gesprek tussen degene die het vertelt en degene die luistert, en een verteller kan slechts zover vertellen als zijn ambacht toestaat en een lezer kan slechts zover lezen als in zijn ziel geschreven staat.” – Zafóo C.R.

Moet je ook lezen
Zafóo, Carlos Ruiz – De Schaduw van de Wind


Synopsis
Wanneer Alicia de opdracht krijgt om de verdwijning van minister Valls te onderzoeken moet ze terugkeren naar haar geboorteplaats Barcelona. Bij aankomst in de stad blijken de geesten uit haar verleden op haar te hebben gewacht. In een stad die haar vult met melancholie tracht ze haar opdracht tot een goed einde te brengen: de speurtocht naar de verdwenen minister. Deze leidt haar doorheen Barcelona naar donkere plekken, duistere personages en naar de boekhandel Sempere en Zoon waar de familie Sempere meer verstrengeld is met het mysterie dan verwacht en wederom geconfronteerd wordt met haar droevige geschiedenis.

Bockie’s view
Het Labyrint der Geesten is het vierde deel uit de cyclus “Het Kerkhof der Vergeten Boeken” en neemt je opnieuw mee op een avontuur waarvan je wenst dat het nooit eindigt, wat soms zo lijkt door de bijna 850 pagina’s. Toch had er nooit een einde aan te hoeven komen. Zafón schrijft, net als in zijn vorige romans, in een stijl die onmiskenbaar is en die een sierlijkheid kent die getuigt van pure schoonheid. Krullige zinnen en bijzinnen, metaforen en een uitgebreid lexicon. Een plezier om te lezen.

Het verhaal zelf brengt me iets minder in vervoering dan de vorige delen van deze sage, maar dat is geen schande omdat Zafón de lat zo hoog heeft gelegd met zijn eerder geschreven delen. Het blijft een boek dat ik aan iedereen zal aanraden. Het is een verhaal, geschreven door een man met een passie voor boeken, voor mensen die van boeken houden. Wie het geschreven verhaal in zijn hart draagt, zal de ziel van dit boek ontrafelen en zal nostalgisch terugblikken op een periode waar men de tijd nam om te houden van datgene wat tijd vraagt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s