Zafón Carlos Ruiz – De Schaduw van de Wind

cover-schaduwvandewindEen spannende zoektocht naar het mysterieus verleden van een schrijver in een betoverend Barcelona dat zijn wonden likt na WOII.

Quote
“Boeken zijn spiegels: je ziet slechts dat wat je zelf al in je draagt.”– Zafón, Carlos Ruiz

Moet je ook lezen:
Zafón, Carlos Ruiz – Het spel van de Engel
Zafón, Carlos Ruiz – De Gevangene van de Hemel
Zafón, Carlos Ruiz  – Het Labyrint der Geesten


Synopsis
Daniel Sempere is de zoon van een boekhandelaar. Op een dag neemt zijn vader hem mee naar het “Kerkhof der Vergeten Boeken”, een exclusieve bibliotheek waar hij een boek mag ontlenen. Hij vindt er “De Schaduw van de Wind”. Daniel is gefascineerd door het boek van Julian Carax en wil meer lezen van deze schrijver. Er is echter geen enkel boek meer te vinden. Samen met Firmin, een vriend die werkt in de boekenwinkel van zijn vader, gaan ze op zoek naar het verhaal van de schrijver en zijn verdwenen boeken. Ze komen er snel achter dat een mysterieus figuur er zijn doel van heeft gemaakt om alle boeken van Carax te verbranden. Maar met welke reden? Ook het exemplaar van Daniel komt in het vizier. Daniel verstopt het boek maar blijft graven in het verleden van Carax. Hij is geïntrigeerd door de vele gelijkenissen tussen de schrijver en zijn eigen leven en is erop gebrand het mysterie rond Julian Carax te ontrafelen ondanks alle gevaren voor zichzelf en zijn geliefden.

Bockie’s View
Wie van Barcelona houdt, houdt van De Schaduw van de Wind.Wie nog niet van Barcelona houdt, zal na het lezen van dit boek verkocht zijn.
Het hoofdpersonage dwaalt door de straten van de mysterieuze, dromerige stad die zich probeert te herstellen na een gruwelijke oorlog. Zafón beschrijft dit zo gedetailleerd en in een prachtige stijl dat heel de stad tot leven komt.
De roman heeft in principe alles wat nodig is om een beklijvend boek te zijn. Innemende personages, een spannend en mysterieus avontuur in een prachtig decor, een historische setting en uiteraard liefde. Liefdesintriges, maar ook liefde voor een stad en een regio die erg actueel is. De rake klappen die de regio kreeg, en die in deze roman ook aan bod komen, maken dat de Catalanen een identiteit hebben ontwikkeld die hen een sterke drang naar onafhankelijkheid geeft.

De schaduw van de wind hoort tot de reeks “Het kerkhof der vergeten Boeken” en er is goed nieuws: 7 november kwam het nieuwe boek uit in deze reeks. Ik ben alvast aan het lezen om jullie zo snel mogelijk een review te kunnen voorschotelen.

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s