Bukowski Charles – Post Office

Post Office - Charles BukowksiIn Post Office gooit Bukowski alle fatsoen overboord en choqueert met een personage dat net voldoende werkt om te overleven en zijn leven wijdt aan drank, drugs, gokken en seks.

Quote
“Can you remember who you were, before the world told you who you should be” – Bukowski C.

Moet je ook lezen
Palahniuk Chuck – Fight Club

 


Synopsis
Henry Chinasky, het hoofdpersonage in Post Office en gebaseerd op Bukowski zelf, werkt als postbode in Los Angeles. Zonder enig toekomstplan leeft hij van dag tot dag, geeft zijn geld uit aan drank, aan vrouwen en vergokt alles wat hij nog over heeft. Wanneer het juiste paard wint, werkt hij niet. Als hij verliest, begint hij weer. Van bar naar bar, vrouw naar vrouw. Zo vult hij zijn dagen. Chinasky heeft een cynische blik op de wereld waar hij enkel zijn zwartgallige humor aan wenst toe te voegen. Carrière maken interesseert hem niet. Hij volgt zijn eigen weg. Een eigenzinnige weg waarbij hij niks of niemand spaart. Ook zichzelf niet.

Bockie’s View
Drank, drugs, paardenraces, vrouwen en seks. Niet noodzakelijk in die volgorde maar alles speelt wel zich af in Los Angeles. La-La Land, dat voor een keer niet leuk is maar duister en vuil. Bukowski laat een kant van de stad zien die we niet associëren met het Hollywood dat we kennen. Hij toont een lelijke stad. Achterbuurten met dronkaards, pooiers met hun hoeren. Low Lifes met dead-end jobs die hun  toekomst wegdrinken in donkere kroegen ver verwijderd van Sunset Boulevard waar ze enkel zichzelf tot last zijn. Ondanks de schijnbare oppervlakkigheid van dit thema en het hoofdpersonage slaagt Bukowski er wel in om zijn alter ego diepgang te geven waardoor je als lezer van Chinasky gaat houden.

Tip
Indien mogelijk, lees dit boek in het Engels. Bukowksi heeft een stijl, een bitsigheid en een humor die beter overkomt in zijn oorspronkelijke taal.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s